Kyrkobråket stoppar patriarkens besök – igen

أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
إسحق القس افرام
نائب المدير العام
نائب المدير العام
مشاركات: 8160
اشترك في: الخميس مارس 19, 2009 10:17 pm
مكان: السويد

Kyrkobråket stoppar patriarkens besök – igen

مشاركة بواسطة إسحق القس افرام » الأربعاء إبريل 13, 2011 8:45 pm

.Kyrkobråket stoppar patriarkens besök – igen
Inte heller denna gång blev det något Södertäljebesök för den syrisk-ortodoxa patriarken Ignatius Zakka I Iwas. De båda Södertäljebiskoparnas stift kom inte överens.
صورة
RelateratArtikelbilder
Inte sedan 1986 har den syrisk-ortodoxa patriarken Ignatius Zakka I Iwas besökt sina kyrkomedlemmar i Södertälje. Sedan kyrkan delades i början av 90-talet, har patriarken varit noga med att båda sidor ska vara överens om hur hans besök i Södertälje ska avlöpa. Men ingen gång har detta lyckats – och inte heller nu i veckan kom man överens.
– De ville att patriarken skulle anlända den 28 april, men tanken var att han skulle inviga vår nya kyrka i Märsta som är klar den 15 maj, det skulle bli en lång väntan för patriarken som har så dålig hälsa, tyckte vi. Vi föreslog därför att besöket skulle flyttas till en vecka in i maj, men innan vi diskuterat klart ringde patriarken och avbokade sitt besök, säger George Touma, förhandlare för S:t Jakobs församling i Hovsjö.

Men den bilden delar inte Fuad Adis, ordförande i S:t Afrems församling i Geneta. Han menar att den andra sidan helt enkelt inte ville.
– Vi gick nämligen med på att ändra datumet till den 6 maj. Men de ville inte det heller. Vi vill inget hellre än att han kommer hit, säger Fuad Adis.
منقول عن الجريدة المحلية الخاصة بمنطقة سودرتاليا السويد
Torbjörn Granström
cro: فَحَاشَا لِي أَنْ أَفْتَخِرَ إِلاَّ بِصَلِيبِ رَبِّنَا يَسُوعَ الْمَسِيحِ cro:
صورة

أضف رد جديد

العودة إلى ”Nyheter om vårat folk & Församlingar“